Παράσταση ιερού χορού, Κέντρο Εξέλιξη

Drosostalida

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις


Παράσταση ιερού χορού, Κέντρο Εξέλιξη
Εισάγετε την διεύθυνση του φίλου σας που θέλετε
να ενημερώσετε και πατήστε το ΑποστολήΣάββατο 25 Μαϊου 2013

Κατηγορίες Καταχώρησης:
- Σεμινάρια

 

exelixi

Παράσταση ιερού χορού


Η θεματολογία της παράστασης σχετίζεται με το Θεϊκό Ζευγάρι, Shiva – Shakti, τις δέκα θηλυκές Κοσμικές Ενέργειες, με τα αντίστοιχα αρσενικά ταίρια τους.

Πρόκειται για μια παράσταση ιεροτελεστική, μυσταγωγική, με εκδήλωση υψηλών θεϊκών ενεργειών. Απώτερος στόχος μας, είναι η μετουσίωση τόσο των συμμετεχόντων όσο και των θεατών, μέσα από τον συντονισμό και την ταύτιση με την εκάστοτε κοσμική δύναμη που παρουσιάζεται. Στο τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει ομαδικός διαλογισμός από όλους τους παρευρισκομένους.

Ο ιερός Χορός προϋποθέτει από αυτούς που το εκδηλώνουν να βρίσκονται σε υψηλές καταστάσεις της συνηδητότητας, και να παράγουν έτσι ένα πεδίο υψηλής πνευματικής συχνότητας, που επηρεάζει  άμεσα το ενεργειακό και ψυχικό επίπεδο των παρευρισκόμενων , οι οποίοι  θα έχουν την δυνατότητα μιας προσωρινής αντίληψης των ύψιλον παραδεισιακών υπαρξιακών επιπέδων.

Όπως οι  Dervish χρησιμοποιούν την κίνηση για να εξυψώσουν το επίπεδο της συνηδητότητας τους , μπαίνοντας, σε καταστάσεις εκστατικές Trance, οι γιόγκοι μπαίνουν σε διαλογισμός μέσα από υψηλά μάντρας συντονισμού με συγκεκριμένες ενέργειες του Μακρόκοσμου, και μέσα από μια συγκεκριμένη πρακτική και προετοιμασία, μήνες  πριν την εκδήλωση.

Η διαδικασία θα είναι ιεροτελεστική, και θα υπάρχουν συγκεκριμένοι  κανόνες που θα πρέπει να σεβαστούν από όλους τους παρευρισκόμενους, όπως η «Μαούνα» για όλη την διάρκεια της διαδικασία, που σημαίνει ότι μέχρι το τελικό διαλογισμό όλοι αυτοί που θα είναι στο κοινό, θα πρέπει να μείνουν εντελώς σιωπηλοί και να μην χειροκροτούν.

Όλα τα άτομα που θα εκδηλώνονται στην παράσταση αυτή, είναι γιόγκι που εξασκούνται  στην Γιόγκα και Τάντρα στο Κέντρο Εξέλιξης, και η εκδήλωση θα υποστηριχτεί πνευματικά από την  Ichashaktiananda.

Θα υπάρχει εκδήλωση  υψηλής μεταμορφωτικής Χάρης και Μεγάλη Ευλογία.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η είσοδος θα είναι εφικτή με την σειρά της προέλευσης.

Περισσότερα για  το  Ιερό Χορό
Ο Ιερός χορός δεν είναι ένας απλός χορός. Εκφράζει μια συγκεκριμένη ψυχική και νοητική  κατάσταση. Είναι η υψηλότερη προσφορά  διότι προϋποθέτει τον συντονισμό  όλης μας της ύπαρξης, σώμα, μυαλό και ψυχή με μια  συγκεκριμένη ενέργεια και πραγματικότητα του σύμπαντος.

Ο μυημένος στον ιερό χορό βρίσκεται σε εκστατική κατάσταση  και όντας συνδεδεμένος με τα ανώτερα  πνευματικά επίπεδα.  Έτσι αυτός που εκφράζει τον χορό αποτελεί κανάλι  της Θεϊκής  ενέργειας την οποία εκπέμπει προς τον θεατή, μεταμορφώνοντας τον.

Η τέχνη και ο χορός είναι άμεσα συνδεδεμένα με την  πνευματική ανάπτυξη  του ανθρώπου, με στόχο την αφύπνιση  της συνείδησης, τόσο του καλλιτέχνη όσο και του θεατή.

Στην αρχαία  Ελλάδα  ο ιερός χορός θεωρείτο μορφοποίηση της Θείας  έμπνευσης.
Σύμφωνα  με τον Πλάτωνα <<Η τάξη και ο ρυθμός, αμφότερα  ανήκουν στους θεούς και ο χορός αποτελεί ένα εξαίρετο  τρόπο για να τους τιμούν  και να τους δοξάζουν οι  άνθρωποι>>

Ημερομηνίες και ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 25 Μαϊου 2013, 7:30 μμ

Κόστος Συμμετοχής: Είσοδος Ελεύθερη

Τόπος Διεξαγωγής:
Κέντρο Εξέλιξη
Διεθνές Ινστιτούτο Γιόγκα και Ταντρικής παράδοσης
Αθανασίου Διάκου 6
Χαλάνδρι

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Κέντρο Εξέλιξη
Τηλ: 6942-828494
Email: ichashaktiananda@yahoo.com
Website: www.yogaexelixi.com

 

   
 
     
 
 Άφησε και εσύ το σχόλιο σου

Όνομα: 

Email:  

Σχόλια:
Χαρακτήρες που απομένουν: 
Από χρήστη: Θέμης
Χαιρετώ την αγαπημένη μου σχολή! Περιμένω ανυπόμονα αυτήν την ιεροτελεστία! Εννοείται πως θα δώσω το παρόν με τον καλύτερο εαυτό μου ;-) Να είστε καλά.
Από χρήστη: Βάσω
Μπορούν να έρθουν και άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί με τη γιόγκα (ακόμα); Θα με ενδιέφερε πραγματικά να δω αν μπορώ να βιώσω ενεργειακά κάτι!
Από χρήστη: Ichashaktiananda
Βεβαίως και πορούν να ερθουν και ατομα που δεν ασχολήθυκαν ακομα με πενυματικότητα ή γιόγκα. Θα ειναι μια βιωματική διαδικασία και θα υπαρχει και ενα ιδιαίτερο Διαλογυσμο που θα εμπεριέχει και το κοινό. Σας περιμένουμε με απέραντη αγάπη.
Από χρήστη: Αλεξάνδρα
Σας περιμένουμε όλους με πάρα πολλή αγάπη, να μοιραστούμε την δυνατή εμπειρία της θείκής ένωσης και μετουσίωσης!!!!
Από χρήστη: Νίκος
Γεια σας. Λέω να έρθω και εγώ το Σάββατο στην παράσταση ιερού χορού. Χρειάζεται να προσφέρω κάτι (π.χ. κεριά ή λουλούδια)?? Ο διαολογισμός πόση διάρκεια θα έχει (καθότι είμαι πολύ αρχάριος με αυτά!)??
Από χρήστη: Ichashaktiananda
Αγαπητέ Νικο,
Στην συγκεκριμενη διαδικασία,μόνο αυτοί που θα εκδηλώσουν των ιερό χορό θα κανουν προσφορά, στην ιεροτελεστία που θα συμβει ακριβως πριν την παράσταση. Οι συμμετέχοντες στο κοινο δεν χρειαζεται να φερουν κατι. Εαν καποια στγμη θα ερχεστε σε ιεροτελεστίες στην ομάδα Ταντρα, εκει θα λαβετε συγκεκριμένες οδιγείες .
Από χρήστη: μαιρη
παρακαλω πειτε μου πως θα ερθω με μετρο,τραινο?

μενω μεταμορφωση

ευχαριστω
Από χρήστη: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΓΙΟΥ
Θα ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να έρθω και πως απο κεντρο αθήνα, με κάλυψαν οιερωτήσεις των αλλων φίλων.Ευχαριστω.
     
Προηγούμενο