Σχολές Γιόγκα Ομακοείου Αθηνών - Πρόγραμμα Μαθημάτων 2013-2014

Drosostalida

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις


Σχολές Γιόγκα Ομακοείου Αθηνών - Πρόγραμμα Μαθημάτων 2013-2014
Εισάγετε την διεύθυνση του φίλου σας που θέλετε
να ενημερώσετε και πατήστε το ΑποστολήΑπό Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κατηγορίες Καταχώρησης:
- Σεμινάρια
- Έναρξη Μαθημάτων - Σεμιναρίων

 

Σχολές Γιόγκα Ομακοείου Αθηνών
Πρόγραμμα Μαθημάτων 2013-2014


Η Γιόγκα είναι πανάρχαιη πρακτική επιστήμη που ενώνει τον Έξω Εαυτό (προσωπικότητα-Εγώ) με τον Έσω Εαυτό (Ανώτερο Εγώ - Ψυχή).

Σχηματίζει μια γέφυρα επαφής-ένωσης του ανθρώπου με την πνευματική του υπόσταση και οδηγεί στην Μακαριότητα η οποία συνοδεύεται πάντα από τη Γνώση και τη Σοφία της
Δημιουργίας.

Συστήματα Γιόγκα που διδάσκονται στο Ομακοείο Αθηνών

Ι. Ράτζα Γιόγκα (Βασιλική Τέχνη) (Ratza Yoga)
Το αρχαιότερο σύστημα της «κατανίκησης/υποταγής» του ΝΟΥ από τον ΥΠΕΡΝΟΥ.

Μέσα στον Νου του ανθρώπου κρύβεται όλο το μυστήριο της ανθρώπινης φύσης. Συνείδηση, υποσυνείδηση και υπερσυνείδηση είναι οι τρεις εκφάνσεις του Νου με τις οποίες ασχολείται η Ράτζα γιόγκα.

Αντικειμενικό σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τον μαθητή στους μηχανισμούς των τριών άνω καταστάσεων του Νου, μέσω νοητικών ασκήσεων (Νταράνα-Συγκέντρωση, Ντυάνα-Διαλογισμός/Στοχασμός και Σαμάντι-Θέωση), ώστε να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων αυτών, με απώτερο σκοπό την υπερσυνειδητή ανύψωση του ασκούμενου, θέτοντας έτσι σε λειτουργία άλλες «υπεραισθήσεις» που διευρύνουν τη συνειδητότητά του και τον φέρνουν σε επαφή με άλλες δονήσεις της “ύλης”.

Όπως αναφέρεται από τον Διδάσκαλο Νικόλαο Α. Μαργιωρή όσοι μπήκαν σε αυτόν τον κόσμο ήταν άσοφοι και έγιναν σοφοί.  Ήταν ατελείς και έγιναν αληθινά τέλειοι. Ήταν ασεβείς και μεταβλήθηκαν σε θεοσεβείς. Ήταν άπιστοι για τα αόρατα, για τα πέραν των αισθήσεων, και έγιναν μοναδικοί πιστοί της ανθρωπότητας. Βίωσαν την Α λ ή θ ε ι α.

Διεξαγωγή μαθημάτων: Οκτώβριος 2013 – Ιούνιος 2014

Υπεύθυνη Διδασκαλίας: Σμάρω Κοσμάογλου

Κόστος εγγραφής
: 30 ευρώ
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ / μήνα

Πρόγραμμα Μαθημάτων: Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013
Οκτώβριος 2013
ΔΕΥΤΕΡΑ 07/10/2013: ΝΤΕΣΑ-ΚΑΛΑ-ΜΙΤΑ: Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/10/2013: Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ«ΜΑΓΙΑ»

Νοέμβριος 2013
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/11/2013: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/11/2013: Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ-ΒΙΒΕΚΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ

Δεκέμβριος 2013
ΔΕΥΤΕΡΑ 02/12/2013: Η ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΓΙΟΓΚΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/2013: ΝΤΑΡΑΝΑ-ΝΤΥΑΝΑ-ΣΑΜΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Βιβλιογραφία: 
Ν. Α. Μαργιωρή, “Ράτζα Γιόγκα: Ανύψωση του Νου από τη Συνείδηση ως την Υπερσυνείδηση”, Εκδόσεις Ομακοείο Αθηνών, 1983.

ΙΙ. Κρίγια Γιόγκα (Kriya Yoga)
Η Κρίγια Γιόγκα είναι αρχέγονη Γιόγκα που επανήλθε στο προσκήνιο από τον Διδάσκαλο Νικόλαο Μαργιωρή.

Η Κρίγια Γιόγκα περιλαμβάνει τις πρώτες πέντε (5) βαθμίδες της Αστάνγκα Γιόγκα (Ashtanga Yoga) του Πατάντζαλι - (1) Γιάμα, (2) Νιγιάμα, (3) Αζάνα, (4) Πραναγιάμα, (5) Πρατιακάρα - και οδηγεί στη βαθύτατη ηθικοποίηση και κάθαρση του μαθητή.

Η Κρίγια Γιόγκα αποσκοπεί:
i. Στην ανανέωση και εξισορρόπηση των πρανικών ρευμάτων (ενέργεια) του οργανισμού μέσω ειδικών ασκήσεων ρυθμικής αναπνοής (πράνα γιάμα).
i. Στην ενδυνάμωση και συνεργασία μυϊκού και νευρικού συστήματος, με στόχο την υγεία και την ευεξία, μέσω ασκήσεων του σώματος (αζάνες) σε συνδυασμό με την πνοή (πράνα γιάμα).
iii. Στην αποθεραπεία του οργανισμού από το άγχος και την κούραση, βοηθώντας στην τόνωση όλων των λειτουργιών του σώματος μέσω των ειδικών ασκήσεων χαλάρωσης.
iv. Στην απαλλαγή του Νου από φοβίες, έξεις και ανασφάλειες μέσω νοητικών ασκήσεων ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, προσφέροντας στον ασκούμενο “ψυχική” κάθαρση.
v. Στην προετοιμασία του ασκούμενου για τον Διαλογισμό (παρατεταμένη συγκέντρωση/στοχασμό) με στόχο τη μετάβαση στη “βασιλική” Ράτζα Γιόγκα.

Διεξαγωγή μαθημάτων: Οκτώβριος 2013 - Ιούνιος 2014

Πρωϊνό τμήμα - Ελένη Κοσσυφίδου

ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ: 10:00 – 11:30

Απογευματινά τμήματα - Σμάρω Κοσμάογλου
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ:
1ο τμήμα:  17:00 – 18:15
2ο τμήμα:  18:45 – 20:00

Κόστος εγγραφής: 35 ευρώ
Κόστος συμμετοχής: 75 ευρώ / μήνα

Βιβλιογραφία: Ν. Α. Μαργιωρή,  “Κρίγια Γιόγκα: Πρακτική μέθοδος Δίχως Δάσκαλο της Σωματοψυχικής Θεραπευτικής”, Ομακοείο Αθηνών, 1988.

ΙΙΙ. Κουνταλίνι Γιόγκα (Kundalini Yoga)
Αφορά στην αρχέγονη μέθοδο της ανύψωσης της ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ. Το σύστημα αυτό στηρίζεται σε ειδικές δυναμικές ασκήσεις (μούντρες, μάντρα) και σε πρακτικές πράνα γιάμα (ασκήσεις της “φωτιάς”) και συγκέντρωσης με σκοπό την εξισορρόπηση και ενεργοποίηση των τσάκρας και την μετάβαση στην εσωτερική ευδαιμονία.

Η ανύψωση της Κουνταλίνι απαιτεί μεγάλη αυτοπειθαρχία και συστηματική άσκηση του μαθητή υπό την εποπτεία έμπειρου Διδασκάλου.

Διεξαγωγή μαθημάτων: Ιανουάριος 2013 – Δεκέμβριος 2013
ΠΕΜΠΤΗ: 19:15 – 20:30

Υπεύθυνη Διδασκαλίας
: Σμάρω Κοσμάογλου

Κόστος εγγραφής: 30 ευρώ
Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ / μήνα

IV. Δυναμική Γιόγκα: Σύστημα Ατμοϋγροποίησης για Φυσικό Αδυνάτισμα και Σύσφιξη (Μέθοδος Ν. Α. Μαργιωρή)
Με το σύστημα της ατμοϋγροποίησης, επιτυγχάνεται η διάλυση του συσσωρευμένου μέσα στο σώμα λίπους, δίχως φάρμακα και μηχανικά μέσα, ενώ επανέρχεται η σφριγηλότητα στους χαλαρωμένους μύες. Γίνεται «ατμοποίηση» και «υγροποίηση» των τοξινών και του περιττού λίπους, τα οποία αποβάλλονται από το σώμα υπό μορφή, κυρίως, ιδρώτα.

Οι εκπαιδευόμενοι, ενώ γυμνάζονται εντατικά, δεν νιώθουν κόπωση αλλά αντιθέτως αναζωογονούνται. Τούτο οφείλεται στο ότι το σύστημα της ατμοϋγροποίησης βασίζεται σε πανάρχαιες γνώσεις της Γιόγκα από την οποία και προέρχεται. Βασίζεται σε ειδικές ασκήσεις οι οποίες γίνονται πάντα σε συνδυασμό με τον ρυθμό της αναπνοής και την παρακολούθηση του Νου.

Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία, από το 1983, στο ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα αδυνατίσματος, αποτοξίνωσης, σύσφιξης, ευεξίας και αναζωογόνησης. Σε είκοσι πέντε (25) ωριαία μαθήματα οι συμμετέχοντες χάνουν μέχρι και 10 κιλά περιττού βάρους χωρίς κίνδυνο της υγείας τους και με ΜΟΝΙΜΑ αποτελέσματα.

Τα μαθήματα της Ατμοϋγροποίησης διεξάγονται από τον Νοέμβριο 2013 έως τον Ιούνιο 2014, δύο (2) φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:30-18:30.

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ/μήνα

Βιβλιογραφία: Σ. Κοσμάογλου, “Ατμοϋγροποίηση: Σύσφιξη - Αδυνάτισμα”, Εκδόσεις Ομακοείο Αθηνών, 2009.

Τόπος Διεξαγωγής:
omakoeioΟμακοείο Αθηνών
Σχολή Εσωτερισμού, Γιόγκα και Εναλλακτικής Θεραπευτικής
Αινιάνος 6, Πεδίον του Άρεως
104 34 Αθήνα


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Ομακοείο Αθηνών
Τηλ: 210-8210051
Fax: 210-8211090
Email: omakoeio@otenet.gr
Website: http://www.omakoeio.gr/

 

   
 
 
 Άφησε και εσύ το σχόλιο σου

Όνομα: 

Email:  

Σχόλια:
Χαρακτήρες που απομένουν: 
Από χρήστη: ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Ενδιαφερομαι για τα μαθηματα της δυναμικης γιογκας,μονο που το προγραμμα της δουλειας μου ειναι κυλιομενο,μια εβδομαδα πρωι μια απογευμα.υπαρχει περιπτωση??
Από χρήστη: KATERINA NIKOLAIDOY
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ. ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛ.2108210051.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
     
Προηγούμενο