Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Πρόγραμμα Μαθημάτων 2015

Drosostalida

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Πρόγραμμα Μαθημάτων 2015
Εισάγετε την διεύθυνση του φίλου σας που θέλετε
να ενημερώσετε και πατήστε το ΑποστολήΑπό Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Κατηγορίες Καταχώρησης:
- Δελτία Τύπου

 

Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
Πρόγραμμα Μαθημάτων 2015

(Πατήστε τον τίτλο κάθε καταχώρησης για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες)Από Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου & κάθε Πέμπτη - Ρεφλεξολογία, Θησείο
Πέλματα! Ο καθρέφτης του σώματος και των εσωτερικών οργάνων. Ρεφλεξολογία! Μία από τις πιο αρχαίες θεραπευτικές τέχνες. Η Ρεφλεξολογία τεκμηριώθηκε από τις αρχές του 20ου αι. και έπειτα, κυρίως από τους Dr. William Fitzgerald και Eunice Ingham, οι οποίοι, χαρτογράφησαν το πέλμα σύμφωνα με την ανατομία του υπολοίπου σώματος.


Από Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου - Ετήσιο εντατικό τμήμα Κινέζικου Βελονισμού, Θησείο
Το ετήσιο εντατικό τμήμα Κινέζικου Βελονισμού περιλαμβάνει την ύλη της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, του Α έτους βελονισμού και μέρος της ύλης του Β έτους.


Από Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου & κάθε Δευτέρα - Η Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, Κηφισιά
Η «Βασική Θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» έχει ως στόχο να μυήσει τον σπουδαστή σ’ ένα ολιστικό τρόπο Ιατρικής σκέψης. Ταυτόχρονα αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται και η διδασκαλία όλων των υπολοίπων μαθημάτων. Έτσι δημιουργείται μια ενιαία γνωστική βάση, ώστε ο σπουδαστής να μπορεί να κατανοήσει τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική πλευρά των θεραπευτικών τεχνικών.


Από Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη - Kung Fu και θεραπευτική (Εσωτερικό Kung Fu), Θησείο
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 11:00, στον χώρο της Ακαδημίας στο Θησείο, πρόκειται να ξεκινήσει το μάθημα: Kung Fu και Θεραπευτική (Εσωτερικό Kung Fu).


Από Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου & κάθε Τρίτη – Η Βασική Θεωρία της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, Γλυφάδα
Η εναλλακτική ιατρική γεννιέται από την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για ένα άλλο, πιο ανθρώπινο ιατρικό σύστημα. Οι θεωρητικές βάσεις της εναλλακτικής ιατρικής προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και την Ayurveda. Αναρωτιέται κανείς ποια θα μπορούσε να είναι η συμβολή της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στην διαμόρφωση της διαρκώς αναπτυσσόμενης εναλλακτικής ιατρικής; Η απάντηση στο ερώτημα είναι ξεκάθαρη. Η Αρχαία Ελληνική Ιατρική θα μπορούσε να εμπλουτίσει τις θεωρητικές βάσεις της εναλλακτικής ιατρικής. Αυτό το καθήκον έχουμε εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, να εκπληρώσουμε.


Από Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου & κάθε Τρίτη - Ελληνικά Βότανα, Θησείο
Ο στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουμε την ενεργειακή συμπεριφορά και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελληνικών βοτάνων.


Από Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου & κάθε Τετάρτη - Διάγνωση, Κηφισιά
Η διάγνωση ως διεργασία επικοινωνίας και κατανόησης από τον θεραπευτή της ενέργειας του πάσχοντα είναι επιθυμητή. Μετά από χρόνια άσκησης των θεραπευτικών τεχνών, ο θεραπευτής περιέρχεται στην κατάσταση κατά την οποία αυτόματα και χωρίς νοητικό κόπο, οδηγείται στη διάγνωση. Άρα, η θεραπεία αποτελεί προϋπόθεση της διάγνωσης και όχι το αντίθετο.


Από Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη - Ιατρικά: Ανατομία & Φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος, Κηφισιά
Η Ανατομία που πρόκειται να διδαχθεί στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής θα στηριχτεί στις λεπτομερείς ανατομικές περιγραφές των δυτικών ανατόμων γιατί σ’ αυτές υπάρχει γνώση, μέσα από το πρίσμα όμως των Αρχαίων Ιατρικών Συστημάτων, γιατί σε αυτά προβάλλεται ο σεβασμός και η ιερότητα που οφείλουμε στο ανθρώπινο σώμα.


Από Σάββατο 3 Οκτωβρίου - Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής, Κηφισιά
Κατανόηση της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, στο πλαίσιο των ολιστικών μεθόδων θεραπείας
Στην προσπάθεια κατανόησης και πρακτικής εφαρμογής της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, στο πλαίσιο των ολιστικών μεθόδων θεραπείας, είναι απαραίτητη η ενδελεχής μελέτη της εξέλιξής των επιμέρους μερών της, δηλαδή της θεωρίας, της διάγνωσης και πρόγνωσης και της θεραπευτικής.


Από Σάββατο 3 Οκτωβρίου - Φυσική ολιστική αισθητική προσώπου, Κηφισιά
Η φιλοσοφία της ολιστικής αισθητικής προσώπου βασίζεται στο άγγιγμα και στην διαπροσωπική επικοινωνία.
Οι ολιστικές μέθοδοι λειτουργούν κυρίως στην πηγή των διαταραχών. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε καλύτερα και πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των περιποιήσεων με τα προϊόντα που εφαρμόζουμε εξωτερικά.


Από Κυριακή 4 Οκτωβρίου - Διατροφή, Κηφισιά
Η Διατροφή αποτελεί τη βάση της θεραπευτικής πυραμίδας. Κάθε απόπειρα θεραπευτικής προσέγγισης οφείλει να ξεκινά από την Διατροφή. Αν για οποιοδήποτε λόγο η Διατροφή του ασθενούς δεν ληφθεί υπ’ όψιν, τότε τ’ αποτελέσματα και της πιο ευφυούς θεραπευτικής παρέμβασης θα είναι πενιχρά.


Από Δευτέρα 5 Οκτωβρίου & κάθε Δευτέρα - Κρυσταλλοθεραπεία, Θησείο
Για τη φυσική επιστήμη οι κρύσταλλοι είναι υπέροχοι θησαυροί πληροφορίας πάνω στη γεωλογική δομή του πλανήτη μας. Στην κρυσταλλοθεραπεία οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά είναι πηγές φωτός, ενέργειας και δονήσεων.


Από Τρίτη 6 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη - Εκπαίδευση Shiatsu, Κηφισιά
Το shiatsu είναι μια φυσική αγωγή υγείας που βασίζεται θεωρητικά στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, μία από τις αρχαιότερες θεραπευτικές μεθόδους. Οι πιέσεις στο σώμα ασκούνται όχι μόνο στα σημεία βελονισμού, αλλά καθ’όλο το μήκος των καναλιών ενέργειας ή αλλιώς μεσημβρινών.


Από Τετάρτη 7 Οκτωβρίου & κάθε Τετάρτη - Rejuvance, Κηφισιά
Rejuvance σημαίνει ανανέωση, αναζωογόνηση. Πρόκειται για μια φυσική μέθοδο αναζωογόνησης του προσώπου, που επιδρά συγχρόνως σε σώμα και νου δημιουργώντας βαθιά χαλάρωση. Το πρόσωπο μας καθρεφτίζει τον εσωτερικό μας κόσμο.


Από Τετάρτη 7 Οκτωβρίου & κάθε Τετάρτη - Απόδοση του Ιπποκράτη από το Αρχαίο κείμενο, Θησείο
Σήμερα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και γενικότερα στον Δυτικό κόσμο, εκδηλώνεται μια τάση αναζήτησης της Αρχαίας Γνώσης στον τομέα της Θεραπευτικής, το κίνημα της λεγομένης Εναλλακτικής Θεραπευτικής.


Από Τετάρτη 7 Οκτωβρίου & κάθε Τετάρτη - Κινέζικη γλώσσα, Θησείο
Στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής θεωρούμε ότι για την πληρέστερη κατανόηση της ιατρικής θεωρίας και πράξης απαιτείται η βαθιά γνώση της γλώσσας και της γραφής, μέσα από τα οποία η ιατρική θεωρία και πράξη έχουν εκφραστεί.


Από Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη - Αρωματοθεραπεία, Γλυφάδα
Η αρωματοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος στην οποία χρησιμοποιούνται τα αιθέρια έλαια ως κύρια θεραπευτικά εργαλεία, για την αντιμετώπιση σωματικών ενοχλημάτων, και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων.


Από Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή – Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ, Κηφισιά
Το βρεφικό μασάζ είναι μια πανάρχαια παράδοση που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Είναι μία τέχνη αγγίγματος, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης του γονέα με το βρέφος. Το δέρμα είναι για το μωρό ένα προνομιούχο σημείο επαφής και επικοινωνίας με το άμεσο περιβάλλον του.


Από Σάββατο 10 Οκτωβρίου - Γνωρίζοντας τα φυτά και τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας, Κηφισιά
Όλη η ζωή πάνω στον πλανήτη στηρίζεται στα φυτά.
Παρ’ όλα αυτά, οι σιωπηλοί αυτοί φίλοι, παραμένουν για τους περισσότερους ένας 'μεγάλος άγνωστος'.
Γι' αυτό ίσως και - μαζί με το περιβάλλον - γνωρίζουν κάθε είδους κακομεταχείριση από το είδος μας!


Από Σάββατο 10 Οκτωβρίου - Thai Yoga Massage - sacred dance, Κηφισιά
Η θεραπευτική τέχνη του Thai Yoga Massage αποτελεί ένα αρχαίο και ιερό θεραπευτικό σύστημα το οποίο έχει τις ρίζες του στη Γιόγκα, στην Αγιουρβεδική και Κινέζικη Ιατρική καθώς και σε βουδιστικές πνευματικές πρακτικές.


Από Σάββατο 10 Οκτωβρίου - Κηρύκειο του Ερμή - Αποκάλυψη της ενεργειακής ανατομίας, Γλυφάδα
Το Κηρύκειο του Ερμή, η ράβδος με τους δύο περιελισσόμενους όφεις, που παρέδωσε ο Απόλλωνας, θεός του Φωτός, στον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των θεών είναι ένα σύμβολο-κλειδί που αποκαλύπτει την Ενεργειακή Ανατομία του Ανθρώπου. Είναι επίσης ένας Οδηγός Θεραπείας και Αυτογνωσίας για κάθε θεραπευτή και αναζητητή.


Από Τρίτη 13 Οκτωβρίου - Τριετής Εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική, Κηφισιά
Η Ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα ιατρικής γνώσης και θεραπείας το οποίο γεννήθηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Samuel Hanneman.


Από Σάββατο 17 Οκτωβρίου - Θεραπευτική μάλαξη με έλαια, Θησείο
Η μάλαξη θεωρείται ως η αρχαιότερη και η πιο διαδεδομένη θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τον πόνο, να εκδιώξει βλαπτικούς παράγοντες αλλά και να τονώσει την ενέργεια του οργανισμού, όπως επίσης και ως μέθοδο πρόληψης.


Από Σάββατο 17 Οκτωβρίου – Εκπαίδευση στην Αστρολογία, Κηφισιά
Το μάθημα «Εκπαίδευση στην Αστρολογία» έχει ως στόχο να μυήσει όσους ασκούν ή πρόκειται να ασκήσουν τις εναλλακτικές θεραπείες σε ένα πεδίο γνώσης το οποίο, από τη μια θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν την ίδια τους την φύση και από την άλλη θα ενισχύσει την θεραπευτική τους αποτελεσματικότητα. 


Από Σάββατο 17 Οκτωβρίου - Εισαγωγή στην Ανθοθεραπεία - Ιάματα του Bach, Κηφισιά
Εισαγωγή στην θεωρία της Ανθοθεραπείας, παρασκευή και χρήση ανθοϊαμάτων.


Από Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα - Κβαντική Εσωτερική θεραπεία, Γλυφάδα
Η λέξη κβαντική προέρχεται από τη λέξη κβάντα που σημαίνει πακέτο ενέργειας. (Max Plank)
Η Κβαντική Θεραπεία είναι μια Πνευματική θεραπεία που χρησιμοποιεί την ενέργεια. Βασίζεται και υποστηρίζει την αρχή ότι η Ζωή είναι ενέργεια. Αντλεί και χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια της Ζωής στην θεραπευτική της πρακτική.


Από Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη - Σεμινάρια παρασκευής παραδοσιακού σαπουνιού κ.α., Κηφισιά
Σεμινάρια παρασκευής παραδοσιακού σαπουνιού, κηραλοιφών και κρεμών προσώπου & δημιουργίας σπιτικού φαρμακείου με βότανα και αιθέρια έλαια.


Από Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη - Κρυσταλλικός Βελονισμός & Ορυκτά, Γλυφάδα
Η Τέχνη του βελονισμού, ερευνά μέσα από το δίκτυο μεσημβρινών και βελονιστικών σημείων στο ανθρώπινο σώμα, τη θεραπευτική τους επίδραση σε όλα τα επίπεδά του. Στο σημείο συνάντησής της με την υψηλή θεραπεία της Κρυσταλλοθεραπείας, τα ορυκτά γίνονται σύμμαχοι του θεραπευτή, μέσα από το πλούσιο ενεργειακό τους δυναμικό, στην ολιστική εναρμόνιση του ανθρώπινου συστήματος, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στον κόσμο των δονήσεων.


Από Σάββατο 24 Οκτωβρίου - Εκπαίδευση στη συλλογή και επεξεργασία βοτάνων, Γλυφάδα
Η ενασχόληση με την συλλογή βοτάνων είναι υπόθεση υψίστης σημασίας για τον θεραπευτή που χρησιμοποιεί ως θεραπευτικό εργαλείο τα βότανα. Στην διαδικασία της συλλογής των βοτάνων υπάρχει βιωματική γνώση, που μπορεί να υποσκελίζει την θεωρητική κατάρτιση από τα βιβλία.


Παρασκευή 6 Νοεμβρίου - Αισθητική Ρεφλεξολογία Προσώπου, Θησείο
Το πρόσωπο είναι ένας από τους καθρέφτες που ανακλούν την ενεργειακή και φυσιολογική κατάσταση ολόκληρου του σώματος. Μέσα από ειδικές τεχνικές μάλαξης , οι οποίες απελευθερώνουν την ροή του qi, του αίματος και της λέμφου, μεταφέρονται ευεργετικά ερεθίσματα σε ολόκληρο το σώμα και τα ζωτικά όργανα.


Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου - Συμβουλευτική Α, Γλυφάδα
Εκτός από την άρτια γνώση μεθόδων και πρακτικών, είναι καθοριστικό για κάθε θεραπευτή και το πώς διαχειρίζεται τη θεραπευτική σχέση, πώς επικοινωνεί και πώς βοηθάει τον θεραπευόμενο να οδηγηθεί στην ίαση, ψυχικά και σωματικά.


Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου - Αρχαία Ελληνική Μάλαξη, Θησείο
Ποιος δε γνωρίζει ότι η Αρχαία Ελλάδα είναι, μεταξύ άλλων, η πατρίδα της Ιατρικής; Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι η Αρχαία Ελλάδα υπήρξε επίσης η γενέτειρα γη της μάλαξης, του γνωστού σε όλους μας μασάζ; Λίγοι ως....ελάχιστοι. Η νέα αυτή μέθοδος γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν!


Πέμπτη 26 & Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου - Εξισορροπώντας τις ορμόνες. Οι 5 φάσεις της γυναικείας ζωής, Ιατρικής, Γλυφάδα
Σε αυτό το σεμινάριο θα καλύψουμε όλες τις ορμονικές ανισορροπίες των γυναικών από την εμμηναρχή μέχρι την εμμηνόπαυση. Θα μάθουμε πώς μπορούμε να κατανοήσουμε τον κύκλο της γυναικείας ζωής μέσα από ένα πρότυπο πέντε φάσεων και πώς αυτές οι φάσεις αντιστοιχούν στα πέντε στοιχεία και πέντε πνεύματα.


Από Σάββατο 5 Δεκεμβρίου - Su Jok, Γλυφάδα
Το Su Jok είναι μια θεραπευτική μέθοδος που αναπτύχθηκε από τον Νοτιοκορεάτη καθηγητή Pr.Park Jae Woo, τα τελευταία 35 χρόνια.
Αρχή της είναι το σύστημα αντιστοιχίας του ανθρώπινου σώματος στα χέρια και στα πόδια. Η διέγερση αυτών των σημείων με μαγνήτες, χρώμα, σπόρους, φως, βελόνες κ.α επιφέρει θεραπευτικά αποτελέσματα στην ενέργεια του ανθρώπου.


Από Σάββατο 5 Δεκεμβρίου - Αγιουρβεδική μάλαξη, Κηφισιά
Αυτό που ονομάζουμε Αγιουρβεδική μάλαξη, αποτελεί μία από τις αρχαιότερες και πλέον φυσικές αγωγές υγείας. Η εφαρμογή της αφορά ολόκληρο το σώμα και γίνεται με τη βοήθεια ζεστών θεραπευτικών ελαίων. Οι μαλάξεις έχουν ως στόχο όχι μόνο την ανακούφιση και την θεραπεία, αλλά κυρίως την δημιουργία της υγείας, μέσω της πρόληψης.


Από Σάββατο 12 Δεκεμβρίου - Θεραπευτικές δράσεις των προϊόντων της μέλισσας, Γλυφάδα
Η μέλισσα και τα προϊόντα της εξυψώνουν και εξευγενίζουν την ανθρώπινη φύση και γι’ αυτό ο άνθρωπος της οφείλει σεβασμό. Τα τελευταία χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου (Κούβα, Κίνα, Βέλγιο κλπ.) έχουν αναπτυχθεί και πάλι θεραπείες με τη χρήση των προϊόντων της μέλισσας.Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
akadimia_kinezikis_logo
Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
ΚΕΝΤΡΙΚΟ: Σωκράτους 24, Κηφισιά
πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ (τηλ. 210 8010111)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Αμφικτύονος 12, Θησείο
πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ (τηλ. 210 3421088)
info@akadimia.gr
www.akadimia.gr


 

   
 
     
 
 Άφησε και εσύ το σχόλιο σου

Όνομα: 

Email:  

Σχόλια:
Χαρακτήρες που απομένουν: 
Από χρήστη: Στέφανος
Πολύ αξιόλογη η πρασπάθεια σας,για να γνωρίσουμε την Ιπποκράτειο ιατρική δεμένη με την παραδοσιακή κινέζική ιατρική, ανοιγεται πραγματικά ενα μεγάλο κεφάλαιο συνεχίστε
     
Προηγούμενο