Σεμινάριο αφήγησης και γραφής παραμυθιών. Περί Ψυχής

Drosostalida

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις


Σεμινάριο αφήγησης και γραφής παραμυθιών. Περί Ψυχής
Εισάγετε την διεύθυνση του φίλου σας που θέλετε
να ενημερώσετε και πατήστε το Αποστολή12, 13, 19 & 20 Φεβρουαρίου 2011

Κατηγορίες Καταχώρησης:
- Σεμινάρια

 
Σεμινάριο αφήγησης και γραφής παραμυθιώνΑπευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές, ηθοποιούς, performers, σπουδαστές παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγούς, γονείς και σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.


    Ποια τα οφέλη της αφήγησης των παραμυθιών κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
    Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πώς αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός  για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία, ή ακόμα και για να μεταδώσει γνώσεις;
    Πως ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάς για το παιδί του;
    Πως μπορούμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι;


Η τέχνη της αφήγησης των παραμυθιών έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στην εκτόνωση και ανακούφιση του αφηγητή και του ακροατή θεατή. Η συμμετοχή στην ροή του μύθου και η ταύτιση με τους ήρωες επιτρέπουν στο παιδί να αντλήσει κουράγιο, δύναμη και γνώση.

Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησής τους, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς» στον χώρο της αφήγησης είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής του εργαστηρίου, Αβούρης Δημήτρης.

Αφηγητής παραμυθιών και συγγραφέας ο ίδιος, με εμπειρία από παραστάσεις σε σχολεία και με καθημερινή εθελοντική δράση στα Νοσοκομεία Παίδων εδώ και εννέα χρόνια, θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: πώς προσεγγίζουμε τα νοσηλευόμενα παιδιά, τι λέμε και τι όχι, τι κάνουμε και τι αποφεύγουμε να κάνουμε, πώς κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους και με ποιόν τρόπο τα καλούμε να συμμετάσχουν στην αφήγηση.

Αυτά και άλλα πολλά, σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσουμε την θεραπευτική αλλά και εκπαιδευτική αξία της αφήγησης παραμυθιών και να εξοπλίσουμε τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς «παραμυθάδες», με γνώσεις για την επαφή τους με την ιδιαίτερη πραγματικότητα του κόσμου των παραμυθιών.Ημερομηνία και Ώρές Διεξαγωγής Σεμιναρίου:
Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011, 17.00 π.μ . - 20.00 π.μ.
Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011, 11.00 π.μ. - 14.00 μ.μ.
Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011, 17.00 π.μ . - 20.00 π.μ
Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011, 11.00 π.μ. - 14.00 μ.μ.

Σύνολο εκπαίδευσης: 12 ώρες

Κόστος Συμμεοχής:
120 €

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τόπος Διεξαγωγής:
Βύρωνος 60, Καλαμάτα, 1ος όροφος

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλ.: 27210 82074 & 6949 292784

 

   
 
 
 Άφησε και εσύ το σχόλιο σου

Όνομα: 

Email:  

Σχόλια:
Χαρακτήρες που απομένουν: 
     
Προηγούμενο